Historien bakom Ale Disc Golf Center

Ale DGC, med sina tre magnifika banor, grundades 2013 av Jonas, Camilla och deras pålitliga följeslagare Dan. Deras engagemang och hårda arbete gjorde Ale DGC snabbt till en älskad destination i discgolf-gemenskapen. Detta uppmärksammades 2018 när banan stod värd för det prestigefyllda ”Open”, som var en rungande framgång. På sin topp 2020 rankades banan som sjua i världen av UDisc.

Men på grund av pandemin och personliga utmaningar som grundarna stod inför stängdes banan permanent i slutet av mars 2021. Under de följande två åren återtog naturen anläggningen, med vildsvin som skadade fairways och många handgjorda broar, tee-boxar , och bänkar börjar ruttna. Dessa handgjorda detaljer är bland de mest anmärkningsvärda funktionerna i fastigheten, eftersom Ale Disc Golf Center har sitt alldeles egna sågverk på plats, vilket tillåter skapandet av allt du ser! Tee-skyltarna i sten är också handgraverade, vilket bidrar till banans unika charm.

Hösten 2022, efter att ha varit helt stängd för allmänheten i två år, lades godset ut till försäljning. Vincent Schaffler, tillsammans med sina följeslagare Erik Mellgren och Simon Terbrant Säfström, såg en möjlighet att väcka Ale till liv igen och bildade Ale Group för att återuppliva denna ikoniska webbplats.

Under de senaste 18 månaderna har denna trio inte bara återställt banan utan höjt sin globala ranking till nummer tre. Den andra 18-hålsbanan på fastigheten, ”Ale Yellow”, återupplivades också och är nu rankad på tolfte plats i världen. För att avrunda det finns en rolig och utmanande 9-hålsbana för träning, up-shots och uppvärmning.

Inför framtiden har Ale Group ambitiösa planer på att ytterligare förbättra upplevelsen för besökarna och göra denna ikoniska bana till en stapelvara i den växande discgolfscenen och ett regelbundet stopp på elitserietouren.

Dessa planer inkluderar utveckling av campinganläggningar, stugor och en unik lada kallad ”Ale Loge”, designad för att vara värd för företagsevenemang och fester med en kapacitet på 120 personer. Gruppen siktar också på att locka till sig stora PDGA-evenemang, elitserieturneringar och överväger till och med ett anbud om att vara värd för världsmästerskapen inom de kommande fem åren.

Vill du hjälpa oss växa?

Dela då detta inlägg med dina vänner!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ni kanske också gillar...

Hål 10 på Ale Discgolf Center

En artikel från udisc.com. Läs hela deras artikel här. Alla världens bästa discgolfbanor 2024 Vi avslöjar och räknar ner 2024

Ale Disc golf center galleri

Ale – Rankad #7 i världen enligt Udisc! Rankad som nummer sju i världen i UDisc (2020)! Det finns två

Discgolfcenter nyöppning

Ale Discgolfcenter öppnar igen våren 2023 Ur mörkret träder Ale Discgolfcenter åter fram på den ljusnande svenska discgolfscenen. Det är