Discgolf regler: Allt du behöver veta

Discgolf (kallas även frisbeegolf) är en starkt växande idrott och rekreationssport som har mycket att erbjuda och lockar allt fler utövare över hela världen, i Finland har antalet utövande discgolfspelare nu passerat antalet vanliga golfspelare.

Vår blå bana är framtagen för att introducera nybörjare till sporten. Till banan medföljer en caddybok som introducerar en eller flera nya regler per hål, så om du är nybörjare är den blåa banan med den tillhörande caddyboken ett ypperligt sätt att introduceras till sporten.

Varför spela discgolf?

Den tilltalande sysselsättningen att kasta en disc kombinerat med tävlingsmomentet och att vara ute i naturen med vänner är en del av det som lockar spelarna.  Som namnet antyder är reglerna lika bollgolfens men istället för boll och klubba kastas en frisbee, och istället för hål används korgar som mål. Discgolf är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att bemästra.

Ale Discgolfcenter erbjuder en varierande natur med lantlig gårdsmiljö, vacker ekskog, djup granskog, spännande höjdskillnader, vattendrag och fornminnen.

Här kan ni se varför discgolf har blivit den snabbaste växande sporten

Discgolfens regler

Här kan du läsa om discgolfens regler i korthet. Se alltid till att hålet och vägar intill är fria från människor och djur innan du kastar.

Kastordning

  • På första tee (utkastplats) lottas startordningen.
  • På efterföljande kast spelar den som ligger längst ifrån korgen först, övriga spelare väntar bakom tills denna spelare kastat för att inte riskera att bli träffad.
  • På resterande tees kastar den med lägst antal kast på föregående hål först.
  • Släpp gärna förbi snabbare grupper som kommer ikapp er under rundan
  • En rekommendation är att grupperna inte utgörs av fler än 4 spelare då rundan annars tar mycket längre tid.

Lägen

  • Läget där discen landat är där du ska kasta nästa kast ifrån. Läget markeras med en markeringsdisc eller discen som redan ligger. Foten ska vara inom 30 cm rakt bakom markeringen då discen släpps.
  • Om discen ligger OB (utanför banan, out of bounds) spelas den från där discen korsade OB-linjen, spelaren får då dessutom ett pliktkast.

För mer utförliga discgolf regler se svenskdiscgolf.se → discgolf

Fråga oss gärna om ni har frågor om regler eller annat. Se Hitta till oss eller kom in och prata med oss i butiken.

 

Vill du hjälpa oss växa?

Dela då detta inlägg med dina vänner!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ni kanske också gillar...