Evenemang 2018

The Open — Euro Pro Tour

The Open
2017 ändrades reglerna för Sverigetouren och utländska spelare tilläts delta på tävlingarna. På den Sverigetourtävling som spelades hos oss 2017 hade vi deltagare från många länder vilket vi tyckte var väldigt roligt, så inför 2018 tog vi det ett steg längre och sökte en deltävling på Euro Pro Tour och lyckligtvis godkändes vår ansökan.

Tävlingen spelades 20–22 juli och alla spelare tävlade på både den gula och vita banan, vilket blev ännu en milstolpe för oss då detta inte skett tidigare.

Uppslutningen med publik var fantastisk och vi hade publik hela tävlingen. Under finalerna var det mer än 400 bilar parkerade här.

Mer information finns på The Open →

Norges nationella tour (Norgescup)

För första gången någonsin(?) spelades en nationell tourtävling utomlands. 19–20 maj spelade Norge den andra deltävlingen på sin nationella tour på Ale Discgolfcenters vita bana. Detta var första gången anläggningen används av arrangörer från ett annat land än Sverige.

Spelarna som deltog i Norgescupen var tvungna att:

Alla dessa krav skulle vara uppfyllda minst en vecka innan tävlingen.

Wildcards delades ut till vissa spelare som inte uppfyllde dessa krav men dessa spelare redovisades inte i totalställningen.

Västkusttouren

Ale Discgolfcenter har dektagit på Västkusttouren sen 2013.

Den lokala klubben 360° arrangerar 2018 två deltävlingar på Ale Discgolfcenter.

Den första spelades på den gula banan den 2:e april:
Resultat →
och den 1:a september arrangeras deltävlingen på den vita banan.

Trilogy Challenge

Den 6 juni 2018 år arrangerande Camilla Grundén en Trilogy Challenge.

Camilla införde en maximal PDGA-rating för att delta var 930 med motivet att detta skulle locka fler nybörjare och då 63 spelare deltog får det anses vara ett lyckats koncept. Tävlingen spelades med två rundor på den gula banan.

Resultat →

Aletouren

Aletouren uppstod igen, den spelades inte 2017, men med hjälp från 360° (Linda Emanuelsson och Tomas Carlqvist) startade den 2018 igen, denna gången med Spinn.

2018 användes båda banorna:
Jämna veckonummer tävlade deltagarna på den vita banan och ojämna vecka på den gula banan.

Resultaten redovisades som två separata tourer.

Resultat Aletouren vit →

Resultat Aletouren gul →