Vad är discgolf?

Discgolf (kallas även frisbeegolf) är en starkt växande idrott och rekreationssport som har mycket att erbjuda och lockar allt fler utövare över hela världen, i Finland har antalet utövande discgolfspelare nu passerat antalet vanliga golfspelare.

Vår blå bana är framtagen för att introducera nybörjare till sporten. Till banan medföljer en caddybok som introoducerar en eller flera nya regler per hål, så om du är nybörjare är den blåa banan med den tillhörande caddyboken ett ypperligt sätt att introduceras till sporten.

Varför discgolf?

Den tilltalande sysselsättningen att kasta en disc kombinerat med tävlingsmomentet och att vara ute i naturen med vänner är en del av det som lockar spelarna.  Som namnet antyder är reglerna lika bollgolfens men istället för boll och klubba kastas en frisbee, och istället för hål används korgar som mål. Discgolf är lätt att börja med, men samtidigt mycket svårt att bemästra.

Ale Discgolfcenter erbjuder en varierande natur med lantlig gårdsmiljö, vacker ekskog, djup granskog, spännande höjdskillnader, vattendrag och fornminnen.

Här en kort video (< 3 minuter) som beskriver tjusningen med discgolf: What is Disc Golf?

Spelregler i korthet

Se alltid till att hålet och vägar intill är fria från människor och djur innan du kastar.

Kastordning

Lägen

För mer utförliga regler se svenskdiscgolf.se → discgolf

Fråga oss gärna om ni har frågor om regler eller annat. Se Hitta till oss eller kom in och prata med oss i butiken.