Återfunna discar

Förlorade discar

Det tappas årligen bort hundratals discar hos oss och merparten av dem återfinns och returneras till oss och merparten av dessa discar hämtas av sin ägare.

När vi får in en borttappad disc ställer vi den på hyllan direkt till vänster innanför dörren.

Leta efter och/eller skicka discar

Varje vecka får vi frågor om vi kan leta efter en specifik disc, se om discen returnerats till oss, eller skicka discen mot portkostnad. Tyvärr är svaret nej på alla dessa frågor.

Att:

  • leta upp discen,
  • kontakta ägaren,
  • föra en dialog om hur discen ska returneras, och
  • eventuellt åka bil till ett postombud och posta discen.

är ett större arbete än ni anar, speciellt då vi pratar om många discar per vecka.

Vår service

Den service vi tillhandahåller är att vi förvarar discarna i butiken i mer än ett år (oftast två år), jämför med polisen som förvarar borttappade saker i tre månader. Discar upphittade i år finns tillgängliga resten av detta år och hela nästa år. Hyllan har endast plats för årets discar så fråga oss i butiken om ni vill titta igenom föregående års discar.

Vad kan ni göra?

Många som hör av sig angående borttappade sicar skriver att discarna är onamnade. Det säger sig själv att chansen att få tillbaka en onamnad disc är mycket mindre, så skriv namn och mobilnummer på discen. Många av de spelare som hittar discar är snälla nog att skicka ett SMS till detta nummer när de lämnar in discen i butiken.

Om ni inte kan besöka oss själva, kontakta lokala vänner som tittar efter era istället för att skicka förfrågningar till oss.

Frivillig

Vi hade självfallet inte protesterat om någon annan tittat igenom discarna och kontakta ägarna. Om denna personen sen erbjuder sig att skicka disen är självfallet även detta väldigt positivt; men för vår del finns det mängder med praktiska hinder som omöjliggör detta, vår arbetsbelastning är alldeles för hög utan att hantera de återfunna discarna.

Favoritdiscar

Vi förstår absolut hur det känns att bli av med en favoritdisc (vi är också discgolfare) men alla discar sparas minst ett år i butiken. Under detta år kan du (eller någon besökande vän) leta genom discarna när butiken är öppen och hämta discar ni förlorat.

När discarna funnits hos oss mer än ett år utan att ha hämtats ut tillfaller de oss. Lämpliga discar (putters och midrange) kommer användas för att sprida sporten, övriga discar (drivers) är mindre lämpliga för nybörjare och dessa discar har vi andra planer för.

Comments are closed